Δράσεις - Επισκέψεις

 Δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εκπαιδεύσεων των φοιτητών του «ΔΔΠΜΣ Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών»

  1. Ενημέρωση στο Κέντρο Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος (ΚΕΠΙΧ ΛΣ) και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στον Πειραιά
  2. Ενημέρωση στο Κέντρο Επιχειρήσεων Γενικής Γραμματείας Πολίτικης Προστασίας (ΚΕΓΓΠΠ) και το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ) στο Χαλάνδρι. Η ενημέρωση περιείχε τις αρμοδιότητες του Συντονιστικού Κέντρου και το σημαντικό όσο και κρίσιμο ρόλο που έχει το κέντρο αυτό αναφορικά με τη διαχείριση και αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών σε αστικές, αγροτικές και δασικές περιοχές.
  3. Επίσκεψη - Ενημέρωση στον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό (ΠΣ) και το Μουσείο Πυροσβεστικού Σώματος (Μουσείο ΠΣ) στην Παλλήνη
  4. Επίσκεψη στην Αεροπορική βάση Δεκέλειας με παράλληλη επίσκεψη - ενημέρωση στο μετεωρολογικό σταθμό της ΕΜΥ (ΜΣ Τατοίου) ,τον πύργο ελέγχου περιοχής Τατοίου (ΠΕΠ Τατόι) που ελέγχει τα βαρέα ελικόπτερα Ericsson ειδικά στις πυροσβέσεις και ξενάγηση στο μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι. Η ενημέρωση περιλαμβάνει ενημέρωση επί του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ και πως εμπλέκεται η ΠΑ και ειδικότερα το ΤΑΤΟΙ με το εν λόγω σχέδιο.
  5. Επίσκεψη - Ενημέρωση στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)  από τον Διευθυντή προγνώσεων και Καθηγητή του Μεταπτυχιακού, κ. Κολυδά Θ.
  6. Επίσκεψη – Ενημέρωση για τους τρόπους αντιμετώπισης του ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Υποδιεύθυνση Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη
  7. Επίσκεψη – Εκπαίδευση σε βαριές βιομηχανίες της περιοχής με ιδιαίτερα προβλήματα   πυρασφάλειας (βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων και εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και υδρογονανθράκων της kavala Oil) ενώ το δεύτερο αφορά in situ εκπαίδευση των φοιτητών σε καινοτόμα συστήματα και όργανα που βρίσκονται εγκαταστημένα στις εγκαταστάσεις του Μεταπτυχιακού στην Καβάλα και σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο του Μεταπτυχιακού.